O NAS
Jakość na pierwszym miejscu!
HISTORIA MARKI
Jesteśmy rodzinną firmą z ponad 30-letnią tradycją, założoną w Bukowcu Opoczyńskim pod nazwą Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Wojciechowski”. Firma od lat nieustannie się rozwija, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i dziś znana jest odbiorcom jako marka WOY.
ROZWÓJ I WSPIERANIE LOKALNYCH DOSTAWCÓW
Zakres naszej działalności obejmuje skup oraz ubój żywca wieprzowego, wołowego, cielęcego i jagnięcego, pozyskanego od lokalnych i sprawdzonych od lat dostawców, produkcję wyrobów wędliniarskich w oparciu o system HACCP oraz dystrybucję gotowych wyrobów do sieci sklepów firmowych i patronackich, sygnowanych logiem WOY. Firma posiada uprawnienia pozwalające na eksport mięsa i wyrobów mięsnych na rynek Unii Europejskiej.
PROGRAM PATRONACKI
Nasz program patronacki jest stworzony z myślą o polskich przedsiębiorcach, którzy prowadzą punkty sprzedaży wędlin i mięsa. Prowadzimy sprzedaż w Sklepach Firmowych i Patronackich. Zaopatrujemy hurtownie, restauracje, hotele, firmy cateringowe oraz domy opieki. Dzięki programowi nasi partnerzy mogą rozwijać swój biznes i dostarczać konsumentom nasze smaczne i świeże wędliny wysokiej jakości. Nasi Przedstawiciele Handlowi przedstawią Państwu pełną ofertą firmy oraz warunki współpracy.
EKOLOGIA I INNOWACJE
W naszej działalności nie zapominamy także o ochronie środowiska- wybudowana biogazownia pozwala na wykorzystanie procesu utylizacji odpadów powstających w cyklu produkcyjnym zakładu do produkcji ekologicznej energii elektrycznej i cieplnej. Naszą motywacją do wdrażania innowacyjnych rozwiązań technologicznych jest troska o środowisko naturalne i minimalizacji negatywnego wpływu na nią.
STAŁA JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTÓW
Od początku działalności, misją firmy było łączenie indywidualnych potrzeb i upodobań smakowych klientów z wysoką jakością wyrobów, co umożliwiło w szybkim tempie znalezienie się wśród wiodących producentów tej branży w regionie. Aby zagwarantować klientom najwyższą jakość produktów, a także ich dostępność, działamy kompleksowo, czuwając nad każdym etapem produkcji- od hodowli żywca po sprzedaż detaliczną.
BOGATY ASORTYMENT
W produkcji wędlin naszym priorytetem jest wysoka jakość i bogaty asortyment, ze szczególnym uwzględnieniem tradycyjnych produktów regionalnych. Oferta obejmuje ponad 100 rodzajów wyrobów wędliniarskich, których smak i jakość jest podstawą w strategii zaspokajania potrzeb klientów.
WALORY SMAKOWE I ODŻYWCZE
Wieloletnie doświadczenie umożliwia Nam łączenie upodobań smakowych najbardziej wymagających klientów z niezmienną, wysoką jakością oferowanych produktów. O sukcesie firmy świadczy wysoka jakość naszych wyrobów, o którą od 30 lat dbają wszyscy pracownicy. Jesteśmy tradycyjnie naturalni!
INWESTYCJE I PROFESJONALIZM
Starając się sprostać oczekiwaniom konsumentów, firma nieustannie inwestuje. Aby utrzymać wysoką jakość i bogatą ofertę produktów oraz szeroką sieć dystrybucji, kładziemy duży nacisk na rozwój firmy, poprzez rozbudowę zakładu, modernizację sklepów, szkolenia kadry i powiększanie floty samochodowej.
Informacja o wysokości należnej opłaty lub wartości żywności przekazanej organizacjom pozarządowym.
Stosownie do art. 5 ust. 10 ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności Woy sp. z o.o. informuje, że przekazała opłatę w wysokości:
-za 2020 r.- 310,70 zł
-za 2021 r. – 898,90 zł.
-za 2022 r. – 1.437,80 zł.
-za 2023r. – 1.255,21 zł.
dla organizacji pozarządowej, z przeznaczeniem na wykonywanie przez tę organizację zadań w zakresie określonym w art. 2 pkt 2 ww. ustawy. Jednocześnie Spółka wskazuje, że niesprzedana z uwagi na upływ terminu przydatności do spożycia żywność została wykorzystana do produkcji energii elektrycznej w biogazowni rolniczej.